Csatolt dokumentumok
Leírás és Paraméterek
MOL Food Grease 1 8KG
MOL FOOD GREASE 1
élelmiszeripari kenőzsír
Általános információ:
A MOL Food Grease 1 szintetikus alapolajjal és alumíniumkomplex sűrítővel készülő kenőzsír. NSF által regisztrált H1 kategóriájú termék: "Ez a termék élelmiszerekkel véletlenszerűen kapcsolatba kerülő (H1) kenőanyagként alkalmazható az élelmiszer-előállítás közvetlen és közvetett környezetében." Használatakor különös figyelmet kell fordítani arra, nehogy az élelmiszeripari minősítésű kenőanyagot egyéb kenőanyagok beszennyezzék. Szerkezete kémiailag ellenálló, ezért enyhén lúgos és savas környezetben is alkalmazható. Mérsékelten lágy, sárgásfehér színű kenőzsír. Alkalmazási hőmérséklettartomány: -30°C és +140°C között
Felhasználás:
- Általános élelmiszeripari alkalmazás
- Közepes terhelésű sikló- és gördülőcsapágyak
- Alacsony és közepes terhelésű zárt ipari hajtóművek, ahol EP teljesítmény nem követelmény
- Egyedi és központi kenési rendszerek
Termék sajátosságai:
- Semleges szag és íz
- Jó mechanikai és tárolási stabilitás
- Jó tapadás, növelt dinamikus vízállóság
- Jó kopásvédelem
- Kiváló szivattyúzhatóság alacsony hőmérsékleten
- Kiváló hő- és oxidációs stabilitás
- Kiváló korrózióvédő hatás
- Kis mértékű vegyszerállóság
Miért érdemes a terméket választani:
- Az élelmiszerekbe megengedhető mértékben kerülve nem okoz ízbeli elváltozást
- Terhelés hatására szerkezete stabil marad, a kenőzsír nem lágyul le, nem folyik ki a kenési helyről
- Hosszú ideig tárolható olajkiválás, vagy a kenőzsír keményedése nélkül
- Fémfelülethez erősen kötődő, folyamatos filmréteget képez vízterhelés esetén is
- Csökken a szivárgásból eredő veszteség, növekszik az újrakenési ciklusidő
- Csökken az érintkező felületek kopása
- Megbízható berendezés védelem, hosszú gépélettartam
- Központi kenési rendszerekben folyamatosan továbbítható, nem keményedik meg, nem okoz zsírzás-kimaradást
- Könnyű indíthatóság, alacsony indítási és üzemi nyomaték
- Magas hőmérsékleten a kenőzsír nem keményedik meg, az olajkiválás minimális
- Az utánkenés ciklusideje jelentősen növelhető
- Acél és színesfém alkatrészek hatékony védelme víz jelenlében is
- Enyhén lúgos, savas környezetben nem lágyul le, nem folyik ki a kenési helyről
Teljesítményszintek, jóváhagyások:
- NSF H1[142056]
- DIN 51502: KHC1N-30
- ISO 6743-9: L-XCDHA 1
Műszaki adatok:
Külsõ világos sárga-szürke, áttetszõ
Alapolajkeverék kinematikai viszkozitása 40 °C-on [mm2/s] 400
Cseppenéspont [°C] 230
Penetráció 25 °C-on, 60 törés után [0,1 mm] 320
Oxidációs stabilitás (100 h, 100°C, nyomáscsökkenés) [kPa] 60
Korróziós hatás acéllemezen (100°C/ 24h) kiállja
Korróziós hatás rézlemezen (100°C, 24 óra) [k. fokozat] 1
EMCOR vizsgálat (szintetikus tengervíz) [k. fokozat] 0
Dinamikus vízállóság 79°C-on [%(m/m)] 4
Statikus vízállóság 90 °C-on [fokozat] 1-90
Tárolás alatti olajelválás [%(m/m)] 2
Penetráció 25 °C-on, 10 000 törés után [0,1 mm] 340
43.070 FtTípus | Élelmiszeripari |
Felhasználás | Kenőzsír |
Kiszerelés | 8KG |