Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Kenőanyag Blog

Az már nyilvánvaló, hogy szükséges az AdBlue adalék használata, de sokan nincsenek vele tisztában, pontosan mi ez és miért fektetnek rá manapság akkora hangsúlyt? Egyre több töltőállomáson figyelhetőek meg az ilyen adagolók. Mi van akkor, ha szembe megyünk a rendszerrel és nem töltjük újra az autónkban?

A váltóolaj cseréjére ritkábban van szükség, mint a motorolaj esetében. Mégis egy bizonyos időt követően, mindenképp cserélni kell, ezért érdemes előrelátónak lenni ezzel a termékkel kapcsolatban.

A MOL kézfertőtlenítő rendkívül praktikus higiéniai termék, aminek ott van a helye az autóban. A különböző orvosi orgánumok és higiéniai tanácsadók nem győzik hangoztatni a kézmosás fontosságát az egészségünkre nézve. Ahogyan otthon is igyekszünk higiénikus körülményeket teremteni, úgy az autó belső terét is érdemes tisztán tartani. De ez nem mindig olyan egyszerű, különösen akkor, ha valahol az út szélén vagyunk kénytelenek felnyitni a motorháztetőt, ahol nincs lehetőség a kézmosásra.

Az autóápolás manapság olyan feladat, amit egyetlen autótulajdonosnak sem lenne szabad hanyagolnia, hiszen ezzel megelőzhetőek lennének a karosszériát érő különböző negatív hatások. Mert a karbantartásról nemcsak a motorháztető alatt kell gondoskodni, hiszen az autóápolási szokásaink is meghatározzák, hogy mennyire lesz megbízható a jármű.

Az olaj webshop olyan minőségi kenőanyagokat kínál, amelyek precíz működést és hosszú élettartamot biztosítanak a járműveknek, gépeknek és a különféle mechanikus szerkezeteknek. A kenőanyagok mellett, jelen vannak azok a termékek is, amelyek a karbantartás szempontjából számítanak nélkülözhetetlennek, mint például a motorhoz való tisztítószerek vagy a különféle autóápolási termékek. A téli időszak beköszöntésével a fagyállókra is megnő a kereslet, ezek szintén nem hiányozhatnak a felhozatalból.

Az évszakok változása megköveteli a Prelix fagyálló használatát, mivel ez különösen fontos a karbantartás szempontjából. A hűtőfolyadék cseréje nem tartozik a bonyolult folyamatok közé, ennek ellenére érdemes néhány fontos tényezőt számításba venni vásárlás előtt és a folyadék cserélése közben. A fagyálló hűtőfolyadék használata nemcsak télen, hanem a nyári időszakban is kifejezetten ajánlott.

A Liqui Moly diesel adalék összetételéből fakadóan javítja a gázolaj tulajdonságait, ezen kívül új tulajdonságokkal is felruházza azt. Ezt kitűnően szemlélteti a lassúbb öregedési folyamat. Olyan komplex hatásmechanizmusok lépnek életbe a Liqui Moly diesel adalék alkalmazása során, amelyek kedvezően hatnak a motor élettartamára, miközben üzembiztossá, gazdaságossá és környezetbaráttá teszik. Ennek köszönhető, hogy a motor üzemállapota több ezer megtett km után is a megfelelő értéken belül marad.

Az olajkereső segítségével mindenki megtalálhatja azt a terméket, amire szüksége van. Amint tudjuk, nagyon sokféle szempont szerint keresgélhetünk a motorolajok között. Nem mindegy, hogy milyen járműbe, milyen viszkozitású változatot töltünk. Ahogyan az sem, hogy az adott változat milyen szabványnak felel meg az ACEA besorolás szerint.

A Motip alvázvédő használata nemcsak az autót, hanem a pénztárcánk tartalmát is védi. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az autónk azon részeiről, amelyek nincsenek szem előtt, holott a jármű alvázvédelme különösen fontos, hiszen ez van kitéve leginkább az időjárási körülményeknek és az útviszonyok okozta fizikai behatásoknak.

A MOL motorolaj valósággal kényezteti a motort. Azzal nyilván a legtöbben tisztában vagyunk, hogy miért szükséges a rendszeres olajcsere. Viszont az már nehezebb kérdés, hogy melyik márkától érdemes választani, hiszen a kínálat igen széles és sok esetben egyáltalán nem mindegy, hogy az adott autóhoz milyen olajat használunk.