Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Kenőanyag Blog

Az olaj webshop olyan minőségi kenőanyagokat kínál, amelyek precíz működést és hosszú élettartamot biztosítanak a járműveknek, gépeknek és a különféle mechanikus szerkezeteknek. A kenőanyagok mellett, jelen vannak azok a termékek is, amelyek a karbantartás szempontjából számítanak nélkülözhetetlennek, mint például a motorhoz való tisztítószerek vagy a különféle autóápolási termékek. A téli időszak beköszöntésével a fagyállókra is megnő a kereslet, ezek szintén nem hiányozhatnak a felhozatalból.

Az évszakok változása megköveteli a Prelix fagyálló használatát, mivel ez különösen fontos a karbantartás szempontjából. A hűtőfolyadék cseréje nem tartozik a bonyolult folyamatok közé, ennek ellenére érdemes néhány fontos tényezőt számításba venni vásárlás előtt és a folyadék cserélése közben. A fagyálló hűtőfolyadék használata nemcsak télen, hanem a nyári időszakban is kifejezetten ajánlott.

A Liqui Moly diesel adalék összetételéből fakadóan javítja a gázolaj tulajdonságait, ezen kívül új tulajdonságokkal is felruházza azt. Ezt kitűnően szemlélteti a lassúbb öregedési folyamat. Olyan komplex hatásmechanizmusok lépnek életbe a Liqui Moly diesel adalék alkalmazása során, amelyek kedvezően hatnak a motor élettartamára, miközben üzembiztossá, gazdaságossá és környezetbaráttá teszik. Ennek köszönhető, hogy a motor üzemállapota több ezer megtett km után is a megfelelő értéken belül marad.

Az olajkereső segítségével mindenki megtalálhatja azt a terméket, amire szüksége van. Amint tudjuk, nagyon sokféle szempont szerint keresgélhetünk a motorolajok között. Nem mindegy, hogy milyen járműbe, milyen viszkozitású változatot töltünk. Ahogyan az sem, hogy az adott változat milyen szabványnak felel meg az ACEA besorolás szerint.

A Motip alvázvédő használata nemcsak az autót, hanem a pénztárcánk tartalmát is védi. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az autónk azon részeiről, amelyek nincsenek szem előtt, holott a jármű alvázvédelme különösen fontos, hiszen ez van kitéve leginkább az időjárási körülményeknek és az útviszonyok okozta fizikai behatásoknak.

A MOL motorolaj valósággal kényezteti a motort. Azzal nyilván a legtöbben tisztában vagyunk, hogy miért szükséges a rendszeres olajcsere. Viszont az már nehezebb kérdés, hogy melyik márkától érdemes választani, hiszen a kínálat igen széles és sok esetben egyáltalán nem mindegy, hogy az adott autóhoz milyen olajat használunk.

Számos gyártó kínálatában megtalálható a 10W-40 motorolaj. A jelölés jelentésével viszont nincs mindenki tisztában. Amikor motorolajat választunk, akkor rendkívül fontos figyelni annak viszkozitására, ugyanis az előbb említett értékek ezt jelölik.

A WD-40 sokak szerint, kis túlzással, valódi csodaszernek számít. Számos esetben a használata otthon, a munkában vagy az élet más területein is célravezetőnek számít, a speciális összetételének köszönhetően. Eredetileg egy olyan zsírtalanító és rozsdásodást gátló szernek készült, aminek a tulajdonságait az űrrepülések során lehetett kamatoztatni.

Akinek van egy kisebb-nagyobb kertje az otthona körül és olykor előveszi a fűnyírót, esetleg a lombfúvót, netán a sövényvágót, akkor a Stihl olaj után is gyakran nyúl. Természetesen ezeknek a berendezések többsége már elérhető elektromos változatban is, de a hatásfokukat tekintve még mindig a belsőégésű motorok azok, amelyek kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani.

A HV hidraulikaolaj minden tekintetben olyan sajátosságokkal és adalékokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a különösen nehéz körülmények között dolgozó gépek használatához. Amikor valóban extrém terhelés esik valamilyen berendezésre és cél a teljesítményének növelése, valamint az alkatrészek minél tovább történő védelme, akkor nem kérdés, hogy melyik termék mellett éri meg voksolni. A karakterisztikájából adódóan többet tud nyújtani, mint a legtöbb hasonló készítmény.