Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Műszerolaj

Rendezés:
Nézet:
Gyártó: LM Oils
Cikkszám: LM-00186
Külső raktáron
1.775 Ft 1.690 Ft (1.331 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-01371
Raktáron
1.453 Ft (1.144 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-01372
Raktáron
4.849 Ft (3.818 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-01370
Raktáron
460 Ft (362 Ft + ÁFA)

A műszerolaj és az élettartam kapcsolata

A szerszámgépek és a különféle mechanikus berendezések élettartama jelentősen kitolható a rendszeres karbantartással. Ebben fontos szerepet játszik a műszerolaj alkalmazása, ami kitűnő kenést biztosít a mozgó alkatrészeknek, ezzel csökkentve a súrlódás által keletkező hőt és kopást. Minél nagyobb megterhelésnek van kitéve egy adott szerkezet, annál nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő kenésre.

Mi ellen véd a műszerolaj?

A már említett súrlódás és hőtermelés mellett, védi a fém alkatrészeket az oxidációval és korrózióval szemben. Ez viszont nem várható el minden terméktől, ezért fontos meggyőződni arról a rendelés, vásárlás alkalmával, hogy tartalmazza-e az ehhez szükséges adalékanyagokat vagy sem. A minőségi változatok a nagy sebességgel mozgó fémszerkezetek esetében sem hajlamosak habosodni, ami egyébként a gyenge minőség biztos jele. A kategória csúcsát ebből a szempontból a magasan finomított ásványi olajok jelentik.

Jó befektetés a műszerolaj

A műszerolaj árát főként a mennyiség határozza meg, ezért többféle kiszerelésben veheted meg. Minél többet dolgozol gépekkel, annál nagyobb szükséged lesz erre a kiváló kenőanyagra. Sokkal gazdaságosabb, hogyha a karbantartást választod, mert a későbbiekben nem kell költs az elkopott alkatrészek cseréjére, illetve a berendezések javítására. A műszerolaj teljes hiányából fakadóan az is megtörténhet, hogy végleg tönkremegy az adott eszköz, amiből egy új változatot beszerezni nem olcsó mulatság. A tárolás során fontos, hogy ne kerüljön nyílt láng közelébe. A felhasználásakor figyelj a munka- és környezetvédelmi előírásokra!