Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Szilikonolaj

Rendezés:
Nézet:
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-00324
Raktáron
5.023 Ft (3.955 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-01374
Raktáron
725 Ft (571 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-00325
Raktáron
19.484 Ft (15.342 Ft + ÁFA)
Gyártó: Evo Oils
Cikkszám: EVO-00326
Raktáron
47.713 Ft (37.569 Ft + ÁFA)

Széleskörben alkalmazható a szilikonolaj

Számos eset adódhat, amikor bizonyos felületek felújításra, védelemre szorulnak, például a faggyal vagy a nedvességgel szemben. A szilikonolaj kitűnő víztaszító tulajdonsággal rendelkezik, ezért kőhöz, műkőhöz, fémhez, fához, gumi és műanyag felületekhez egyaránt alkalmazható. Vízlepergető réteget képez, ami előnyt jelent a mozgó alkatrészek kenése szempontjából.

Mivel fagytalanító hatása is ismert, ezért az autósok is bátran használhatják például az ablaktörlő gumira kenve. A hideg reggeleken ez jelentősen csökkenti a lehetőségét annak, hogy az ablaktörlő ráfagyjon a szélvédőre. Széles hőmérséklet-tartományban alkalmazható, ezért az autóajtó befagyását is megakadályozhatjuk a használatával. Mivel taszítja a nedvességet, ebből következik, hogy a szilikonolaj megakadályozza a rozsdaképződést is. A szilikonolajat széles körben alkalmazzák a kondi gépek karbantartásához. Ezen belül is a futópadok élettartama növelhető jelentősen szilikonolajjal. A megfelelő változat kiválasztása lényeges az optimális kenést illetően. A futópadok esetében is sokat számít az olaj viszkozitása. Általában a közepes viszkozitású termékekkel lehet elérni a legjobb teljesítményt.

A szilikonolaj csapágyak és forgófelületek kenéséhez ideális választásnak számít. A csúszófelületek közötti súrlódást a minimálisra csökkenti, ezáltal kevésbé vannak kitéve a kopásnak az adott alkatrészek. A ház körül is jó hasznát veheted, elsősorban télen. Ha bekened szilikonnal a hólapátot, nem fog rátapadni a hó. A tolóajtó sínek esetén is alkalmazható, mert ezzel biztosíthatod az akadásmentes mozgást.

 

Tippek a szilikonolaj használatához

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre használhatod ezt a különleges kenőanyagot otthoni környezetben. A szilikonolaj a sikerét a rendkívül kedvező tulajdonságainak köszönheti. Nagytisztaságú hőálló kenőolaj révén, extrém hőmérsékleti körülmények között is alkalmazható. A kenőhatás változatlan marad extrém hidegben vagy magas hőmérséklet esetén.

Csapágyak, csúszkák, műanyag és fémfelületek kenéséhez minden gond nélkül használhatod. Megakadályozza a korróziót és csökkenti a súrlódást. A szilikonolaj a gumi- és műanyag felületek felújítását is lehetővé teszi, mivel azok színét élénkebbé varázsolja. Autóápoláshoz is használható, mert megóvja a gumit a repedezéstől, viszont ebben az esetben lehetőleg ne kend a futófelületre, mert csökkentheti az gumiabroncs tapadását! A műszerfal és a díszlécek fényesek, csillogók lesznek, bizonyos mértékben védetté válnak az UV sugárzás káros hatásaival szemben is. Műemlékvédelemhez is használható a szilikonolaj. A cserepeket, műkövet bekenve kihasználhatod a vízlepergető hatását. A kerti vágó, metszőszerszámok esetében megszüntethető az akadozó mozgás, a nyikorgás. A fából készült eszközök kiszáradását is megakadályozhatod a szilikonolaj segítségével.

A kezeden maradt ragasztó maradványt szintén eltávolíthatod vele, de fontos, hogy utána alaposan moss kezet. A beragadó, akadozó cipzár többé nem fog bosszúságot okozni, ha csepegtetsz rá 1-2 csepp szilikonolajat. A nyírógépek, elektromos borotvák pengéit bekenve meghosszabbítja azok élettartamát. A számtalan felhasználási forma ellenére, nem helyettesíthető vele bármilyen kenőanyag, mivel nem bírja a túlzott mechanikai megterhelést.