Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ha kenőanyag, akkor szilikonspray

Ha kenőanyag, akkor szilikonspray

Ma már számtalan eszköz és megoldás közül válogathatunk, ha kenésről van szó. Az egyik közkedvelt termék a szilikonspray, ami számtalan felületen és helyzetben állja meg a helyét. De egyáltalán miért népszerű ez a megoldás? Vannak bizonyos tényezők, amelyekre érdemes kiemelten figyelni.

A szilikonspray, mint kenőanyag

Általában mozgó alkatrészek esetében van szükség kenésre, hogy ezzel számtalan külső hatás ellen védelmet tudjunk nyújtani. Erre például tökéletes megoldás lehet a Motip szilikonspray 500 ml-es kiszerelése, ami több felületen is megállja a helyét. Hogy mikor van szükség ilyen kenőanyagra? Például akkor, ha szeretnénk megakadályozni az egyes alkatrészek nyikorgását, lefagyását, kiszáradását vagy éppen kopását. 

Mivel jó hőstabilitási és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, ezért többféle felületen is kiemelkedő teljesítményt nyújt. A már említett termék egy magas minőségű szilikonspray, amit elsősorban gumi és műanyag alkatrészek védelmére és kenésére szokás használni. De akár fémből készült elemek korrózió elleni védekezésére is alkalmas. A befújt aeroszol a felületek színét felújítja és teljesen élénkebbé varázsolja.

Hogy pár konkrét példát is említsünk a szilikonspray használatáról: tökéletes megoldás arra, ha vízhatlanná szeretnénk tenni a teraszon lévő bútorokat, de akár hidegebb hónapokban megakadályozhatjuk a zsanérok és zárak befagyását is. Mivel ellenáll a nagy hőmérséklet-változásnak és a külső behatásoknak, az év bármely szakában megbízható megoldást nyújt az összes felületen, ahol alkalmazni lehet. Abból pedig nincs hiány, hisz az említett gumi-fém-műanyag hármasán kívül még szövet anyagon és fán is lehet használni.

Számtalan területen fontos a rendszeres ápolás

Ott van például az autóápolás, ahol a szilikonspray mellett számtalan más (akár univerzális) termékkel is találkozhatunk. Ahogy az egyes felületek kezelése otthonunkban, úgy az autó külsejének és belsejének ápolása is kifejezetten fontos a mindennapokban. Nagy hangsúly van a rendszerességen, mivel nem érdemes csak minden nagyobb szezon előtt átmenni a fontosabb részeken. Például a nyár közepén is, de sokkal inkább havonta ajánlott alaposan mentesíteni a szennyeződésektől a járművet.

Ez miért fontos? Mert ezzel elkerülhetjük a kellemetlenségeket, a komoly meghibásodásokat és még a megjelenés, kényelem miatt sem kell aggódni. Az autót a használat során rengeteg külső hatás éri, amelyek ronthatnak az állapoton rövidebb és hosszabb távon egyaránt. Hogy mindezeket megelőzzük, szerencsére számtalan eszköz áll rendelkezésünkre. Fagyálló folyadékok, fékfolyadékok, szélvédőmosó koncentrátumok és még a motortér tisztításához is találhatunk hasznos kiegészítőket. Mindegyiknek megvan a maga feladata, nem szabad őket összekeverni!

Csak a minőségi termék éri meg igazán

Érdemes azokat az eszközöket és kiegészítőket keresni, amelyek igazán minőséginek számítanak a saját kategóriájukban. Ezért is fontos, hogy ne az árcédula alapján döntsük el, hogy melyik lesz az igazi. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a legolcsóbb termékek gyakran teljesen hatástalanok, rövid időn belül olyan lesz, mintha nem is használtuk volna őket, sőt egyes esetekben még kárt is tehetünk az autó vagy más eszköz felületében.

A választás sokszor nem egyszerű, ezért is ajánlott szakember segítségét igénybe venni a vásárlás során. Ha kérdésed van, vagy nem tudod, hogy melyik lenne a legjobb termék, keress minket bizalommal és mi segítünk a beszerzésben!

Tartalomhoz tartozó címkék: Motip szilikonspray
Az oldal tetejére