Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A motorkerékpár-olaj jótékony hatása

A motorkerékpár-olaj jótékony hatása

Ma már többféleképpen is megoldható, hogyha a motorkerékpár élettartamát és/vagy teljesítményét szeretnénk növelni. Számtalan eszköz, kiegészítő és adalék van a piacon. Vannak olyan jól bevált termékek is, mint amilyen a motorkerékpár-olaj, aminek a hatása szinte azonnal érezhető.

Mire jó a motorkerékpár-olaj?

Ott van például a Racing Scooter 2T, ami könnyedén elérhető bárki számára. A használata is egyszerű, mivel ez egy félszintetikus és egyben nagy teljesítményű motorolaj. A fő célja, hogy minden körülmények között gondoskodjon a motor maximális teljesítményéről és védelméről. Ezt úgy teszi lehetővé, hogy optimális kenést biztosít a motor számára, valamint tisztán tartja annak felületeit. De egyáltalán miért van szükség ilyen védelemre?

Egy motorban rengeteg mozgó alkatrész végzi folyamatosan a dolgát, hogy kényelmesen el tudjunk jutni A pontból B pontba. Az állandó mozgásnak azonban vannak negatív hatásai, ez pedig a súrlódás. Ahogy az egyes alkatrészek egymáshoz érnek, az hozzájárul az elhasználódáshoz, növekszik a motor hőmérséklete. Rosszabb esetben az elemeken repedések jelenhetnek meg, ami végül töréshez is vezethet. Mondanunk sem kell, egy törött alkatrész a motor belsejében komoly károkat tud okozni. 

Hogy ezt megakadályozzuk, a motorkerékpár-olaj nyújtja az egyik legmegbízhatóbb megoldást. A használatával egy úgynevezett olajfilmréteget hozunk létre az alkatrészek felületén. Ez a réteg csökkenti a súrlódás negatív hatásait, ami azt jelenti, hogy az elemek nem fognak elhasználódni, a motor pedig nem fog felmelegedni, szélsőséges esetben akár túlmelegedni. 

A motorkerékpár élettartama hosszabb lesz, nem kell a kellemetlenségek és meghibásodások miatt aggódni menet közben. A szervizbe is kevesebbet fogunk járni, így még az is elmondható a motorkerékpár-olajról, hogy a használatával pénzt spórolunk.

Melyiket válasszuk?

Ha megnézzük a motorkerékpár-olaj kínálatot, akkor összességében az a legfontosabb, hogy mindig a minőségi termékeket keressük. Miért is fontos ez egyáltalán? Az összes motorolajnak ugyanaz a célja, amit már az előzőekben részletesen kifejtettünk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen mértékben teszi, valamint mennyi időn keresztül. Egy olcsóbb motorkerékpár-olaj is védi valamennyire az alkatrészeket, de a hatása gyorsan elmúlhat, hamar pótolni kell majd egy új adaggal.

Ezzel szemben a minőségi termékek sokkal tovább bírják. Nagyobb hatással vannak a motor teljesítményére, még akár növelhetik is azt, sőt a károsanyag-kibocsátást csökkenthetik. Érdemes alaposan átgondolni, hogy mégis melyik készítményt fogjuk választani. 

Továbbá még arra is oda kell figyelni, hogy melyik motorkerékpárhoz milyen olaj az ideális. Ez általában a gyári leírásban is megtalálható, de ha végképp nem találjuk, akkor mindenképpen kérdezzünk meg egy szakembert vagy a szervizt.

Adalékokkal jobb lesz a vezetés is

A különböző kiegészítőknek és adalékanyagoknak rengeteg pozitív hatása van a járműre. Ezzel kényelmesebb, komfortosabb lesz a vezetés, valamint a zord körülményekre is hatékonyabban készülhetünk fel. Ajánlott a jármű ápolását rendszeresen elvégezni és ellenőrizni az egyes berendezések, alkatrészek állapotát, hogy mindig készen álljunk a következő utazásra. Ha kérdésed van, vagy nem tudod, hogy melyik termék lenne az ideális választás, keress minket bizalommal és mi segítünk a vásárlásban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Liqui Moly Motorkerékpár olaj
Az oldal tetejére