Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyik a legjobb diesel üzemanyagrendszer-tisztító?

Melyik a legjobb diesel üzemanyagrendszer-tisztító?

A dízel üzemű motorok esetében az üzemanyagrendszer állapota kiemelten fontos. Nagymértékben befolyásolja a károsanyag-kibocsátás mértékét és az egész jármű teljesítményét. Ezért is ajánlott egy diesel üzemanyagrendszer-tisztító rendszeres használata, amivel tökéletes állapotban tarthatjuk az eszközünket.

A diesel üzemanyagrendszer-tisztító feladata

Érdemes útmutatókat olvasni a legjobb technikákról, módszerekről és kiegészítőkről, amelyek segítségével megfelelő teljesítményt fognak nyújtani a gépek, járművek még hosszú távon is. A dízelmotorok felépítése sokkal összetettebb, mint a benzineseké. Ez azért is van így, mert alapesetben sokkal több károsanyagot bocsátanak ki, mint a többi meghajtás.

Több kiegészítőre, technikai megoldásra van szükség ahhoz, hogy ennek a mennyiségét csökkenteni lehessen. Ezért is kell kiemelten figyelni az üzemanyagrendszerre, ami folyamatos terhelésnek és használatnak van kitéve.

Az üzemeltetés során különböző szennyeződések rakódhatnak le az egyes alkatrészeken belül, amelyek hosszú távon csökkenteni fogják a motor teljesítményét, valamint növelni a károsanyag-kibocsátást. Hogy ezt kordában tudjuk tartani, diesel üzemanyagrendszer-tisztító használatára lesz szükség. 

Ezt viszonylag egyszerű alkalmazni, viszont a hatása annál nagyobb. Közvetlenül az üzemanyagba kell tölteni, általában 3.000 liter üzemanyaghoz 4 liter tisztítóadalék szükséges. Vannak négyévszakos változatok, amelyeket ahogy a nevük is jelzi, egész évben lehet használni. Ez egy olyan kenőanyag, ami kiváló kenhetőségi, valamint kopás elleni védelmet nyújt az üzemanyagrendszer alkatrészeinek.

Keni és tisztítja az egész berendezést, a motor füstkibocsátását csökkenti, a teljesítményt pedig növelni fogja. Hosszú távú védelmet nyújt az összes alkatrésznek, ami az rendszerben található, ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebbet kell majd az autószerelőhöz látogatni, és a pénztárcánkat is kímélhetjük a segítségével.

Minőségi adalékból nincs hiány

Ilyen például a Kleen Flo diesel lubricant, ami egy nagy hatásfokú diesel üzemanyagrendszer-tisztító. 1,92 literes kiszerelésben lehet beszerezni, valamint mind a négy évszakban lehet használni. Az alkalmazása során mindenképpen tartsuk be az adagolási előírásokat. Ha túl keveset töltünk az üzemanyagba, akkor minimális védelmet fog nyújtani, ha pedig túl sokat, az káros hatással lehet a teljesítményre. 

Fontos, hogy kizárólag minőségi adalékanyagokat használjunk. Természetesen az olcsó termékek sem feltétlenül rosszak, viszont sokkal kisebb védelmet nyújtanak az alkatrészeknek, a teljesítményt sem fogják javítani, a károsanyag-kibocsátást pedig csak ideiglenesen csökkentik majd.

Ha biztosra akarunk menni, akkor a nagyobb márkák termékei között fogunk válogatni. Használat során így nem fog minket semmilyen kellemetlen meglepetés érni, valamint minden motorhoz, járműhöz megtalálhatjuk az ideális változatot.

Az üzemanyagrendszer egy érzékeny berendezés

Pláne a dízelmotorok esetében, ahol a károsanyag-kibocsátásra fokozottan oda kell figyelni. Ehhez szükség van az alkatrészek megfelelő ápolására. A berendezésben rengeteg mozgó alkatrész található, amelyek menet közben egymáshoz érnek, súrlódás alakul ki. A kopás csökkentésére webáruházunk kínálatában több megoldás elérhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: KLEEN-FLO
Az oldal tetejére