Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy kiemelkedő kompresszorolaj: a MOL Compressol 100

Egy kiemelkedő kompresszorolaj: a MOL Compressol 100

A különböző dugattyús kompresszorok kenésére többféle nagyteljesítményű kenőanyagot lehet használni. Azonban a gépezet, berendezés megfelelő működésének érdekében nem mindegy, hogy végül mégis melyikre fog esni a választásunk. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes a MOL Compressol 100 minőségi kenőanyagot választani.

Miért jó választás a MOL Compressol 100?

A MOL Compressol 100 10 literes kiszerelésben érhető el. Ez egy kiemelkedően magas hő- és oxidációs stabilitással rendelkező kompresszorolaj. A kokszképződési hajlama is nagyon minimális, valamint ásványolaj bázisú. Magas minőséget képvisel a piacon, és tökéletes választásnak bizonyul nagy terhelésű, nagy üzemi körülmények között működő dugattyús kompresszorok kenéséhez. 

Levegő és más semleges gázok, mint a nitrogén szállítása és sűrítése esetén is használható. Magas hőmérsékleten működő csapágyak kenéséhez is kifejezetten ajánlott.

Elsősorban dugattyús kompresszorok henger, valamint hajtás mechanizmusának kezelésére használható kenőanyagról beszélünk. Nagy hatékonyságú korrózió- és oxidációgátló adalékokat is tartalmaz. Az üledékképződés nagyon alacsony lesz a használata során, mivel magasan finomított ásványolajok is találhatóak benne. 

Az olajcsere periódusa is nagymértékben kiterjeszthető a segítségével. Természetesen az igénybevételtől függően akár 5000-8000 üzemórás szervizintervallum is elérhető a MOL Compressol 100 kenőanyaggal anélkül, hogy az olaj degradálódna vagy lerakódások alakulnának ki.

Fontos, hogy agresszív gázokat szállító, valamint oxigén- és klórkompresszorok kenésére nem használható. Alkalmazását nézve egy- és többfokozatú dugattyús berendezésekhez ajánlott. Nehéz üzemi körülmények között működő, 220 Celsius-fokot elérő sűrítésű véghőmérsékletű légkompresszorokhoz kell használni. 

Magas hőmérsékleten üzemelő csapágyakhoz és szénhidrogéneket, semleges vegyipari gázokat szállító, zárt rendszerű kompresszorokhoz kiváló választás. A kenőképessége kiváló, kiemelkedő a vízelváló képessége és a korrózióvédő hatása is.

Érdemes a minőséget választani

A prémiumminőségű kenőanyagok előnyeiről bővebben is lehet olvasni. A MOL Compressol 100 használatával a súrlódás és a kopás mértéke is csökkenni fog. Nagy teherviselő kenőfilmréteget fogunk kapni, ami a mozgó gépelemek állapotát is megvédi, valamint az energiafelhasználás hatékonysága is növekedni fog. 

Magas nyomásviszonyok és hőmérséklet mellett is hosszú távon ellenáll majd az öregedési folyamatoknak és üledékképződésnek. A sűrítőtér elemeinek, csapágyainak tisztaságát is biztosítja. Ezzel az olajszerviz ciklusa kiterjeszthető, a karbantartási költségek is alacsonyabbak lesznek. A tartály alján egyszerűen leereszthető a kondenzálódott víz. A rendellenes kopások ellen is védelmet nyújt a folytonos kenőfilm.

Nedvesség jelenlétében is megóvja az acél és színesfém alkatrészeket. ISO-L-DAB, DIN 51506 VDL és DIN 51517-2 (CL) teljesítményszintekkel és jóváhagyásokkal rendelkezik a MOL Compressol 100.

Minden berendezésnek más kenőanyagra van szüksége

Ha új adalékra van szükség, akkor mindenképpen figyelembe kell venni az adott gépezet és az egyedi körülmények által meghatározott elvárásokat. Csak olyan kenőanyagot érdemes választani, ami ezekhez maximálisan illeszkedik, különben nem lesz megfelelő a védelem. A webáruházunk széles kínálatában minden szükséges terméket könnyedén meg lehet találni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: MOL
Az oldal tetejére