Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy alvázvédő festék segítségével a jármű élettartamát is növelhetjük

Egy alvázvédő festék segítségével a jármű élettartamát is növelhetjük

A folyamatos használat, közlekedés során az autó egyes alkatrészei állandó igénybevételnek vannak kitéve. Ez rövid és hosszú távon egyaránt hozzájárul az elhasználódáshoz. Ha nem lépünk időbe, akkor bizony kellemetlen problémákkal fogunk találkozni az évek alatt. Pedig olyan egyszerű megoldások közül lehet válogatni, mint amilyen az alvázvédő festék is.

Mi az alvázvédő festék funkciója?

Természetesen a legfontosabb az autóápolás során, hogy minőségi termékeket használjunk, mivel azok sokkal jobb védelmet nyújtanak az egyes alkatrészeknek, felületeknek és berendezéseknek, mint az olcsóbb változatok. 

Fontos, hogy ne az árcédula legyen az első, amit megnézünk. A gyakorlatban mindössze pár száz forintos különbségekről beszélünk, viszont a hatás, amit elérhetünk a minőségi termékek segítségével, sokkal nagyobb lesz, mint az olcsó, filléres kiegészítők esetében. Ott van például a Motip alvázvédő terméke, ami az egyik legjobb választásnak számít ebben a kategóriában.

Még a kavicsfelverődés ellen is védelmet nyújt az alváznak. A használata nagyon egyszerű, mivel szórással fel lehet hordani a kívánt felületre. A kavicsok mellett a vegyszereknek és az időjárás negatív hatásainak is hatékonyan ellenáll. Amiatt sem kell aggódni, hogy mégis milyen festékrendszert használjunk, mivel mindegyikkel átfújható. Rozsdavédő és hangelnyelő hatása is van, valamint hosszú távon is rugalmas marad, így nem kell sűrűn kezelni vele az alvázat. Az ajánlott felhordási hőmérséklet 15-25 Celsius-fok, erre érdemes odafigyelni a használat során.

Abban valószínűleg mindannyian egyetértünk, hogy az alváz az egyik legfontosabb része a járműveknek, függetlenül attól, hogy személyautóról, teherautóról vagy munkagépről beszélünk. Nagy igénybevételnek van kitéve menet közben, felcsapódó nedvesség, kavicsok, más szennyeződések és az időjárás sem éppen kegyes hozzá. 

Egy alvázvédő festék alkalmazásával megóvhatjuk a folyamatos terheléssel szemben. Védelem nélkül is útnak indulhatunk, de akkor még a legkisebb kavicsok is nyomot fognak hagyni az alvázon, hosszú távon pedig igen súlyos problémákkal találkozhatunk.

Megfelelő autóápolással a problémák többségét megelőzhetjük

Több útmutató is elérhető a blogbejegyzések között, amelyek megmutatják, hogy pár hatékony eszköz és praktika segítségével a legtöbb meghibásodást könnyedén megelőzhetjük. Az alvázvédő festék is ezek közé a termékek közé tartozik. Az alkalmazásához nincs szükség nagy szakértelemre, elég csak elolvasni a leírást, a használati útmutatót és betartani minden lépést. Természetesen pár szerszám, eszköz nem árt még, hogy az autót biztonságosan és stabilan meg tudjuk emelni, hogy az alváz teljes felületéhez hozzáférjünk majd.

A rendszeres és hatékony autóápolással hosszú távon rengeteget spórolhatunk. Nem kell az alkatrészek, berendezések elhasználódásától tartani, továbbá időben észrevehetjük a problémákat és megtehetjük a szükséges lépéseket. Nem fogunk menet közben kellemetlen meglepetésekkel találkozni, amelyek után mehetünk a legközelebbi autószerelőhöz.

Melyik terméket válasszuk?

Érdemes a minőségi gyártók termékpalettájában válogatni. Ezek közé tartozik a már említett Motip, de mellett elérhető még a teljesség igénye nélkül a Kleen-Flo, a Liqui Moly, a MOL, a Mobil, a Stihl és a Sonax is. Webáruházunk kínálatában könnyen megtalálhatod a szükséges terméket.

Tartalomhoz tartozó címkék: motip alvázvédő Motip
Az oldal tetejére