Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az autózománc festék spray alkalmazása: mire kell figyelni?

Az autózománc festék spray alkalmazása: mire kell figyelni?
Az autó karosszériájának a felújítására számtalan festéktípus közül lehet válogatni. A választást alaposan át kell gondolni, ugyanis nem mindegy, hogy pontosan milyen felületen akarjuk alkalmazni, valamint milyen végeredményt akarunk elérni. A megfelelő autózománc festék spray beszerzése szerencsére egyszerűen megoldható.

Autózománc festék spray: fajták és használat

A megfelelő technika használatáról, az egyes termékek funkciójáról, alkalmazásáról érdemes bővebben olvasni, hogy pontosan tudjuk a különböző helyzetekben melyik eszköz vagy kiegészítő jelenti a valódi megoldást. Függetlenül attól, hogy egy sportos SUV, egy családi elektromos autó vagy kisebb jármű van a garázsban, az autó fényezésének a típusa, valamint az autófesték színe a legfontosabb döntés az autó vásárlása, karbantartása, javítása vagy éppen felújítása során.

Ma már többféle autózománc festék spray érhető el, amelyek előnye, hogy viszonylag egyszerűen elvégezhetjük velük a szükséges munkát. Természetesen ha komplett fényezésről beszélünk, akkor több típus közül is lehet válogatni. Az egyik legnépszerűbb az akril autófesték, az utakon található járművek többsége ilyennel rendelkezik. Ez gyakorlatilag egyszínű és a legolcsóbb megoldásnak számít. A gyártása és az autóra történő felvitele is költséghatékony, ha pedig a sérülések javításáról beszélünk például egy spray segítségével, szintén alacsony áron úszhatjuk meg a műveletet.

A legtöbb gyártó korlátozza az elérhető színek számát (legalábbis ami az alapárat illeti), a leggyakrabban a fekete, piros, kék, szürke és fehér közül lehet választani. Fontos kiemelni, hogy az akrilfestékek két komponensből állnak össze. Egy színezett gyantából, valamint a kikeményedéshez szükséges edzőből/keményítő anyagból. A felvitele is egyszerű, csupán két rétegből áll. Egy alapozóból és egy festékből.

Az akril mellett népszerűnek számít a metál autófesték és a gyöngyház fényezés is. Ezek már drágábbnak számítanak, viszont sokkal látványosabb hatást lehet elérni. Fontos, hogyha megsérül a felület, az szintén költségesebb lesz, és másfajta autózománc festék spray lesz a megoldás.

A jármű tökéletes állapota

A különböző spray-k segítségével az autóápolás is könnyebb. Ilyen például az alvázvédő festék is, ami szintén elérhető spray formájában, de kenhető változatot is választhatunk. Az autó megfelelő külsejére nem csak esztétikai szempontok miatt érdemes figyelni. Általában a különböző autózománc festék spray termékek segítségével elegendő védelmet nyújthatunk az egyes felületeknek, megelőzhetjük a legtöbb sérülést, vagy éppen eltüntethetjük azokat. Természetesen a vásárlás során kiemelten figyelni kell arra, hogy a saját járművünknek melyik lesz az ideális termék.

Az autózománc festék spray termékpaletta is nagyon szélesnek mondható, ezért sokszor nehéz választani. Ilyen esetben a legjobb, ha kikérjük egy szakember véleményét, felhívjuk egy tapasztalt ismerősünket vagy az autószerelőnket.

Mindent könnyedén beszerezhetünk

Webáruházunk kínálatában minden elérhető, ami a hatékony autóápoláshoz elengedhetetlen. A rendszeres használatukkal a legtöbb problémát megelőzhetjük, vagy ha megtörtént a baj, nem kell aggódni. A hatékony és minőségi kiegészítőkkel gyorsan kijavíthatjuk a legtöbb hibát. A legtöbb spray használata otthon, házilag is megoldható, de a megfelelő felkészülésre oda kell figyelni, valamint az előírások betartására is kellő figyelmet szenteljünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: motip alvázvédő autóápolás Motip
Az oldal tetejére