Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az autó szélvédőjének a páramentesítése: mire van szükség?

Az autó szélvédőjének a páramentesítése: mire van szükség?

Az autóápolás egy nagyon fontos folyamat, amely során a jármű minden kisebb-nagyobb berendezését, alkatrészét megtisztítjuk a szennyeződésektől, valamint egy védelmi réteget hozunk létre, aminek a segítségével ellenállóbb lesz a külső tényezőkkel szemben. Az autó szélvédő páramentesítés mozzanata is ezek közé tartozik.

Az autó szélvédőjének páramentesítése során mire lesz szükség?

A hatékony és eredményes autóápoláshoz több eszközre is szükség lesz. Erről érdemes bővebben is olvasni, hogy minden módszerrel és lehetőséggel tisztában legyünk még mielőtt bármit is vásárolnánk. A páramentesítés egy nagyon egyszerű művelet, amihez nem sok speciális eszközre van szükség, a hatása viszont annál nagyobb. A szélvédő állapotára nem véletlenül kell kiemelten figyelni. Rajta keresztül látja a sofőr az utat. Ha tele van szennyeződéssel, könnyedén bepárásodik, az a látási viszonyokat is erősen korlátozni tudja.

Egy nem kezelt szélvédő annyira szűkíti a kilátást, hogy az szélsőséges esetben akár balesethez is vezethet. Gondoljunk bele: nem vesszük észre időben az elénk gördülő akadályokat, vagy az előttünk lévő jármű lassulását, megállását. Ha emellé még a többi alkatrész is hasonlóan el van hanyagolva (például a fék vagy a gumiabroncs), akkor a megnövekedett féktávnak “köszönhetően” szinte garantált a koccanás, a karambol.

Ezt mindenki szeretné elkerülni, ezért is erősen ajánlott az autóápolásra nagy hangsúlyt fektetni. Ott vannak még a szélvédőmosó folyadékok, amelyek még a legmakacsabb foltokat is képesek eltávolítani, télen és nyáron egyaránt. Itt fontos megemlíteni, hogy érdemes mindig az adott szezonhoz legjobban illeszkedő készítményt választani. A téli szélvédőmosó folyadék a mínuszokban teljesít jól, a nyári pedig garantáltan eltávolítja majd a rovarokat és más, a szárazságban előforduló szennyeződéseket.

A WD-40 is gyakran kerül az ember kezébe az autóápolás során, például ha beszorul egy csavar és meg kell lazítani. Egyszerűen csak le kell fújni, kicsit hagyni, hogy hasson, és máris könnyebb lesz a dolgunk.

A páramentesítő használata

Az egyik legjobb választás a Motip páramentesítő, amit bármilyen járműben lehet használni. A szélvédő mellett lehet a visszapillantókon és az ablakokon is alkalmazni. Sőt, még otthonunkban akár a konyhai és fürdőszobai tükröket is lefújhatjuk vele. 

Az autó szélvédőjének a páramentesítése egy nagyon egyszerű folyamat. Csak egy kis mennyiséget kell fújni az adott felületre, esetünkben a szélvédőre, azt áttörölni egy puha, tiszta ruhával egyenletesen, és már kész is van a művelet. Pár perc alatt el lehet végezni, viszont a hatása még hetekkel később is érezhető lesz. Távol tartja a párát az ablakoktól, szélvédőtől, otthon pedig a tükrök tökéletes állapotban lesznek. A látási viszonyok mindig ideálisak lesznek, ami vezetés közben, rossz időjárási körülmények között kulcsfontosságú tud lenni, hogy időben reagáljunk a hirtelen helyzetekre.

Ha azt érezzük, hogy a pára kezd visszatérni, akkor csak megismételjük az előbb említett műveletet, és újra megkapjuk a szükséges védelmet.

Minden, ami az autóápoláshoz kell

Ma már egyszerűen beszerezhetjük a szükséges eszközöket, kiegészítőket és készítményeket. A hangsúly leginkább a rendszerességen van, mivel az autóápolást nem szabad elhanyagolni. Minimum minden nagyobb utazás előtt és után el kell végezni. Webáruházunk kínálatában minden megtalálható, amire szükségünk lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Motip páramentesítő Motip
Az oldal tetejére