Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Almagard 3752: mit tud nyújtani egy minőségi kenőzsír?

Almagard 3752: mit tud nyújtani egy minőségi kenőzsír?
A különböző adalékoknak kiemelt szerepük van az iparban. A segítségükkel lehet működtetni a bonyolult gépezeteket, berendezéseket. Vannak igazán különleges készítmények, amelyeket többcélú kenőzsírnak szokás nevezni. Ilyen például a már a címben is említett Almagard 3752, amit számtalan területen használnak.

Mire jó az Almagard 3752?

Többféle kiszerelés is elérhető. Érdemes a nagyobb, LE 3752 Almagard 15,9 kg változatot választani, mivel kenőzsírból mindig jól jön a tartalék. Persze felmerülhet a kérdés, hogy ez a termék mégis miben tud többet, mint a hozzá hasonlók. 

Az Almagard 3752 egy ásványolaj-bázisú, többcélú, lítiumkomplex EP kenőzsír. A speciális finomítási eljárásnak és a gondosan válogatott alapolajnak köszönhetően kiemelkedő oxidációs stabilitással, valamint hosszú élettartammal rendelkezik. Ez a kenőzsír tartalmazza az LE kopáscsökkentő adalékát, ami biztosítja azt, hogy a felületek kisebb ellenállással tudjanak elmozdulni egymáson.

Az összetételének köszönhetően kiemelkedő mechanikai stabilitással, hőállósággal és EP hatással rendelkezik, így még dinamikus terhelés esetén is kiváló védelmet biztosít. Számtalan területen lehet alkalmazni. Általában alvázak csúszó részeihez, csuklókhoz, csapokhoz, valamint kerékcsapágyakhoz, gördülő- és siklócsapágyakhoz szokás használni. 

Az előnyei közé tartozik az is, hogy a teljes élettartama alatt magas tömítőképességet tud felmutatni a külső szennyeződésekkel szemben. Kimagasló kopásvédelem érhető el vele, a nagyobb csapágyakat is kiválóan védi a korróziótól és a rozsdától.

Használat után garantáltan a kenési helyen marad, mivel erősen tapad a fémhez, az ismételt ütéseknek is ellenáll. Nem mosódik ki a csapágyakból, a kent felületről nem fog lecsúszni vagy kinyomódni. Magas páratartalmú környezetben is az érintkezési zónában marad. Széles hőmérséklet-tartományban lehet használni. Kiváló a szivattyúzhatósága hidegben, magas hőmérsékleten is megfelelő védelmet nyújt, valamint a cseppenéspontja is magas.

Ha kenőzsír, akkor fontos a minőség

Ma már többféle kenőzsír közül lehet válogatni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindegyik meg fog felelni az adott feladatra. Nem hiába olyan hatékony és közkedvelt az Almagard 3752, mivel számtalan területen tud kiemelkedő hatást kifejteni. A kenőzsírok esetében kifejezetten fontos az, hogy milyen minőséget képvisel az adott termék. Egy átlagos és egy prémiumkategóriás adalék között hatalmas különbségek lehetnek a használat során.

A kenőzsír felel azért, hogy az egyes alkatrészek ne kopjanak el működés közben. Ezzel az egész gépezet, berendezés élettartamát meg lehet hosszabbítani. Kulcsszerep hárul rájuk az iparban, mivel nélkülük nem lehetne megfelelően, zökkenőmentesen végezni a munkát. A kopás az egyik legnagyobb ellenfele azoknak a gépeknek, amelyekben több mozgó alkatrész is található.

Ezek menet közben megállás nélkül egymáshoz súrlódnak. Ha mindez szárazon történik, akkor a kopás olyan mértékű lehet, hogy az komoly károkat okozhat az egész berendezésben. Hogy ezt megakadályozzuk, kenőzsírokat használunk.

Gondoljuk át a választást!

Az Almagard 3752 is ideális lehet a célra, de emellett még számtalan minőségi kenőzsír érhető el. A választást ajánlott alaposan átgondolni, mivel nem mindegy, mit használunk. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk a beszerzésben.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: kenőzsír MOL
Az oldal tetejére