Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kenhető alvázvédő előnyei: miért érdemes rendszeresen használni?

A kenhető alvázvédő előnyei: miért érdemes rendszeresen használni?

A gépjárművek alváza minden egyes utazás során nagy igénybevételnek van kitéve. Kezdve a portól az esőn át egészen a sárig és hóig. Ezenfelül még ott van a só, valamint a többi szennyeződés is, amelyek rövid és hosszú távon egyaránt kárt okozhatnak az alváz állapotában. Ezért is ajánlott a kenhető alvázvédő terméket rendszeresen használni. 

Mire jó a kenhető alvázvédő?

Ha az egyik legjobb ilyen kiegészítőt keressük a piacon, akkor garantáltan ezek közé tartozik a Motip kenhető alvázvédő. Miért inkább ezt a terméket válasszuk? Kiváló hatású rozsdavédő szer, amit festett vagy nyers állapotban lévő fém felületek védelmére is lehet használni. 

Nagyon erős tixotrópus hatással rendelkezik, ráfesteni nem lehetséges. Nagy előnye, hogy a felhordott máz a megkeményedése után nem veszti el eredeti védelmező, rugalmas tulajdonságát. A kémiai anyagok, valamint a nagy hőmérséklet-ingadozások elleni hatása sem fog csökkenni. 

Az autó védelmére kiváló választás, a legjobb alvázvédő fedőfestékek közé tartozik. Nagyon egyszerűen fel lehet vinni az adott felületre, az állaga hasonlít a gépzsírra, így vastagabb rétegben lehet felvinni a többi kenhető készítményhez képest. Bármilyen alvázhoz, járműhöz lehet használni, ahol magas szintű rozsda elleni védelemre van szükség, vagy egyéb külső hatások ellen kell megvédeni a fém felületet. 

Természetesen nélküle is lehet használni az autót, de nem biztos, hogy érdemes, mivel pár éven belül azzal a súlyos ténnyel kell szembesülni, hogy a személyautó bizony rozsdásodik, ami a pénztárcánkra is legalább olyan káros hatással van. Nem hiába mondják, hogy az ördög a részletekben rejlik. Az alvázvédelem nem egy olyan művelet, amit havonta el kell végezni, de legalább két-három évente egy alapos kezelésre szükség van.

Az ápolás, karbantartás nem fogja megterhelni a pénztárcánkat, kevés energiabefektetésére van szükség, amivel biztonságban tudhatjuk az autó alvázát. A műveletet ráadásul a legtöbb esetben akár mi magunk is elvégezhetjük, ha rendelkezünk a szükséges eszközökkel. Természetesen ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor jobb az egészet szakemberre bízni.

Hogyan néz ki az alváz ápolása?

Érdemes az autóápolásról bővebben olvasni, mivel ma már számtalan kiegészítő érhető el ahhoz, hogy mindig tökéletes állapotban induljunk útnak. A kenhető alvázvédő használata nagyon egyszerű, ajánlott pár tippet és tanácsot betartani az alkalmazás során. Az alvázvédelmi műveleteket mindenképpen akna fölött vagy stabil emelővel szabad elvégezni. Az oldalra borítós megoldások nagyon veszélyesek tudnak lenni. Minden karbantartási művelet előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban stabil pozícióban van a jármű!

Az előkészületekre is legalább akkora hangsúlyt kell fektetni, mint magára az alvázvédelemre. A legelső lépés mindig a felületek alapos megtisztítása, hogy az összes szennyeződés, sár, por, só lekerüljön az alvázról. Le kell szerelni a sárvédőt, a kerekeket és a műanyag borításokat is. Érdemes átvizsgálni megtisztított állapotban az alvázat, hogy van-e olyan károsodás rajta, amit csak szakember tud megjavítani.

Ha minden rendben van, akkor egyenletesen vigyük fel a kenhető alvázvédőt, hagyjunk időt a száradásra, szellőzésre!

Minden szükséges eszköz egyszerűen beszerezhető

Az alvázvédelemhez és az autóápoláshoz többféle kiegészítőre, szerszámra lesz szükségünk. Ma már gyorsan, pár kattintás alatt megrendelhetjük az összeset. A webáruházunk kínálatában minden elérhető, ami az egyszerű vagy a bonyolult műveletekhez kelleni fog.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: motip alvázvédő Motip
Az oldal tetejére