Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fojtószelep tisztítóspray használata: mire kell feltétlenül figyelni?

A fojtószelep tisztítóspray használata: mire kell feltétlenül figyelni?

Egy átlagos autóban is rengeteg olyan berendezés, alkatrész van, aminek a karbantartására kiemelten kell figyelni a mindennapokban. Ma már szerencsére a legtöbb javítást, ápolást egyszerűen el lehet végezni. A fojtószelep tisztítóspray használata is nagyon egyszerű, de nem mindegy, hogy melyiket terméket választjuk a feladatra.

A fojtószelep tisztítóspray használata: a nulladik lépés a termék kiválasztása

Az autóápolási termékek között rengeteg eszköz található, amelyeknek megvan a saját feladatuk. Sok olyan alkatrész van, amelyik speciális “bánásmódot” igényel, mivel egyedi a kialakítása, esetleg a szokásosnál is nagyobb igénybevételnek van kitéve. 

A motorban található a legtöbb olyan elem, ami folyamatosan mozgásban van, így a kopás veszélye is jelentősnek mondható. Hogy a problémák többségét megelőzzük, érdemes különböző kiegészítőket használni. Mindezt rendszeresen el kell végezni, hogy a védelem mindig megfelelő szintű legyen, ne kelljen a kopástól, elhasználódástól tartani.

A fojtószelep is azokhoz az alkatrészekhez tartozik, amely az állandó használat miatt megkophat vagy éppen szennyeződések rakódhatnak le rajta. A legjobb választás, hogy a problémát megelőzzük, egy fojtószelep tisztítóspray használata. Ezek tulajdonképpen olyan speciális aktív oldószerek, amelyeket kifejezetten a fojtó- és szívószelep területén lévő szennyeződések, lerakódások eltávolítására szokás használni. Lehet az gyanta, olaj, ragasztóanyag vagy más nemkívánatos anyag, a tisztítóspray hatékonyan képes megtisztítani a berendezést. 

Ezzel hosszú távon garantálható a részegységek működése, de még az üzemanyag-fogyasztásra is jótékony hatással van. A benzinüzemű motorok üzembiztosságát is lehet vele növelni. A fojtószelep tisztítóspray használata egyszerű, csak be kell fújni a fojtó- és szívószelepek területét, ideértve a fúvókákat és furatokat is. Az egyik legjobb választás a feladatra a Motip kontakt tisztítóspray. 

Az autóápolás nem egy hosszadalmas művelet

Viszont annál több kellemetlenséget előzhetünk meg vele. Ráadásul a legtöbb kiegészítőt több területen is lehet használni. A már említett Motip kontakt tisztítóspray előnyei közé tartozik, hogy nem okoz korróziót, nem hagy maradékot és az áramot sem vezeti. Erős permetsugárral rendelkezik, hogy minden szükséges felület kapjon az anyagból. A palack bármilyen pozícióban használható, így a nehezen hozzáférhető helyekre is tudunk fújni belőle.

Fontos, hogy kezelés előtt kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, rázzuk fel a spray-t, továbbá az árammal működő eszközöket csak az oldószer elpárolgása után kapcsoljuk be. Ehhez elegendő, ha legalább 15 percet várunk. 

A fojtószelep tisztítóspray használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a jármű legfontosabb berendezései hosszú élettartammal rendelkezzenek, ne kelljen a teljesítmény csökkenése miatt aggódni. Ma már könnyedén találhatunk olyan terméket, ami a műanyag és gumi felületeket sem károsítja. A szennyeződéseket rendszeresen el kell távolítani, mert idővel fennakadásokat okozhatnak a jármű működésében.

Otthon is elvégezhetjük a karbantartást

A tisztítóspray használatának egyik legnagyobb előnye, hogy az esetek többségében nincs szükség nagy szakértelemre. A termék leírásában minden útmutatást megtalálhatunk. Ha betartjuk a lépéseket, mi magunk is megoldhatjuk az autóápolást. Webáruházunk kínálatában minden termék megtalálható, ami a rendszeres karbantartáshoz szükséges lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Motip
Az oldal tetejére