Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A féktisztító használatát nem szabad elfelejteni

A féktisztító használatát nem szabad elfelejteni
Az autóápolás során nagy figyelmet kell fordítani egyes berendezésekre, alkatrészekre. Az autó működésében talán az egyik legfontosabb szerepet a fék játssza. A segítségével tudunk megállni, lassítani vagy éppen elkerülni egy veszélyes helyzetet. A féktisztító használatával mindig tökéletes állapotban lehet a rendszer.

Mire jó a féktisztító? Hogyan működik?

Számtalan eszközt kell és lehet használni ahhoz, hogy a jármű mindig tökéletes állapotban legyen. Ilyen például a Racing féktisztító is, amivel pillanatok alatt javíthatunk a fék teljesítményén. 

A karbantartás, a tisztítás fontos művelet a járművek életében. Sokszor sokkal egyszerűbb a feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Nincs ez másképp a féktisztító esetében sem, ami nagy segítséget jelent a mindennapokban. Persze gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis miért kell odafigyelni a fék tisztaságára? Egyáltalán mikor van szükség erre a műveletre?

A legnagyobb hangsúly a rendszerességen van. Ha elhanyagoljuk a féket, azzal az egyes alkatrészek, a rendszer el fog használódni. Ez a teljesítményen is meg fog látszódni. Például idővel sokkal nagyobb erőt kell majd kifejteni a fékpedálra, hogy ugyanazt a hatást elérjük. Szélsőséges esetben még a meghibásodást is kockáztathatjuk, de ezt jobb elkerülni. Az autóápolással megelőzhetjük a problémák döntő többségét. Persze szempont lehet a megjelenés, esztétika is, hisz egy rendszeresen ápolt autóra mindig öröm lesz ránézni.

A féktisztító hatása ugyan nem olyan meghatározó külsőleg, de amint autóba szállunk, azonnal érezni fogjuk a különbséget. Ez a készítmény általában spray formában használható, amit elég csak ráfújni a fékhengerre, fékdobra, féktárcsára és a kuplung alkatrészeire. Hatékonyan tudja eltávolítani a fékfolyadékot, a zsírt, az olajat és egyéb szennyeződéseket. 

Jó tudni, hogy idővel a rengeteg lerakódott anyag befolyásolja a fékrendszer hatékonyságát, megnő a féktáv és kevésbé fog majd a fékdob, féktárcsa. Hogy ezt megelőzzük vagy kezeljük, a féktisztító spray rendszeres használatára van szükség.

A folyamat egyszerű, mégis sokan elfeledkeznek róla

Az autóápolás eszközei közé tartozik a féktisztító is, aminek számtalan előnye van. A szennyeződések eltávolítása mellett képes megszüntetni a féknyikorgást, de maradvány nélkül tisztítani tudja a motor- és gépalkatrészeket is. A használat során azonban fontos odafigyelni arra, hogy károsíthatja a műanyag, a gumi és a festett felületeket, alkatrészeket, így ezeket fokozottan el kell kerülni!

A használat során feltétlenül tartsuk be a gyári és biztonsági előírásokat! Alaposan olvassuk el a terméken szereplő útmutatót. Érdemes rendszeresen használni, de túlzásba sem szabad esni, mivel azzal károsíthatjuk az egyes alkatrészeket, és bizony az ellenkező hatást érhetjük el. 

A legjobb féktisztítóval érhető el a megfelelő eredmény

Általános igazságnak mondható az, hogy egy minőségi termék sokkal többet ér, mint egy átlagos áru. Ezért is fontos, hogy a beszerzés során kiemelten odafigyeljünk arra, hogy mégis milyen féktisztító kerül a kosárba. Kerüljük el a feltűnően olcsó megoldásokat, valamint a kérdéses forrásból származó készítményeket! Ezek gyakran semmilyen hatást nem érnek el, de akár még kárt is tehetnek a fékrendszerben vagy az egyes alkatrészekben. 

A minőségi féktisztítóval garantáltan nem fogunk mellélőni. Ha kérdésed van, vagy nem tudod, hogy melyiket válaszd, keress minket bizalommal és segítünk a vásárlásban!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Motip féktisztító
Az oldal tetejére